Pomoč

Nezaželeni hrub v prostoru

media

Učinkovita rešitev proti nezaželenem hrupu v bivalnih in delovnih prostorih ki prihaja iz sosednjih prostorov ali od zunaj, je dodatna zvočna izolacija sten, tal ali stropa.

Stene:

V naših trgovinah se dobi kar nekaj različnih tipov takšnih plošč, ki se razlikujejo od običajnih mavčnih plošč. Plošče za zvočno izolacijo so težje in bolj elastične, vgrajujejo se v debelini vsaj 25 mm, torej po dva sloja. Skupna debelina z oblogo in izolacijo je približno 8 cm ali več.

V kolikor pa nimamo na razpolago toliko prostora, si lahko pomagamo s ploščami Akustik gips 3, ki so debeline 35 mm in jih lahko na zid prilepimo. Razmere lahko izboljšamo tudi s ploščami Akustik C1, Akustik gips 2 ter absorbcijsko ploščo Akustik Stop.  

Pomembno je, da oblogo ločimo od obstoječih zidov z dilatacijskimi gumijastimi trakovi Wall band in elastičnimi tesnilnimi materiali ter da podkonstrukcije za oblogo ne pritrjujemo v zid.


Tla:

Najbolj učinkovite izolacije za tlake so kamena volna, lesna volna (2-3 cm), in mikrogranulirana guma Ecoroll (3-10 mm).

Pod parket, laminat ali drugo talno oblogo lahko dodamo tanjši sloj zvočne izolacije Ecoroll, ki zmanjša hrub korakov.


Zelo široko uporaben zvočnoizolativen material je Ecorubber, kateri se uporablja za zidane stene in stene iz mavčnokartonskih plošč. Vgrajuje se v točilnicah, stanovanjskih in poslovnih stavbah. Ecorubber je odličen material za dušenje vibracij. Vgrajujemo ga v obliki trakov, ki jih v različnih širinah polagamo na tla pod zidanimi stenami.


Stropovi:

Za učinkovito zmanjševanje zvoka v prostoru lahko uporabimo plošče Ecophon Master B Tech, katere lepimo na strop. Uporabljajo se kot dušilci zvoka.

V kolikor pa želite v prostor vnesti tudi ekstravaganco, vam nudimo stropne ali stenske absorberje, kateri bodo brezskrbno "plavali" nad vami.

 

Pri vseh dodatnih izboljšavah zvočne izolacije so zelo pomembni detajli, zaradi katerih je lahko izboljšanje občutno ali pa zanemarljivo.

Če niste prepričani, kako bi se zadeve lotili, se oglasite v kateri od trgovin KALCER, kjer boste dobili pravo rešitev za vaš primer. Ali nam pišite na SpletnaProdaja@kalcer.si

 

 

Komentarji: 0
Brez komentarjev
Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen.
Obvezna polja so označena z *