Kopalnica Wedi

Kopalnica s tako širokim razgledom ni dosegljiva vsakomur. Če lep razgled odmislimo, pa je zanimiva že sama po sebi. Svetla, prostorna in predvsem udobna. Nedosegljivo? Nasprotno! Če novo kopalnico šele gradimo ali če je prenova kopalnice v naših načrtih za bližnjo prihodnost, si lahko privoščimo enako udobje. S sodobnimi materiali lahko izdelamo zaobljene stene, moderno »walk-in« tuš kabino s prijetno ogrevano klopco in vgrajeno poličko, na kateri bo prostor za vse drobnarije, ki jih uporabljamo pod tušem. Kako do moderne kopalnice?

Zaobljene oblike

Bi želeli okrog sebe mehkejše oblike, brez ostrih robov in vogalov? Ni potrebno veliko truda, da izdelamo zaobljeno steno, klop, pult, umivalnik, oblogo kadi, dimnika in kar bi še želeli krožnega, valjastega in vijugastega. Wedi Construct plošče, ki se jih lahko krivi v vzdolžni ali prečni smeri so prava stvar!

Prikaži artikle
Zaobljene oblike kopalnica
Stena tuš kabine

Stena tuš kabine

Ni potrebno, da je stena tuš kabine zidana, ali da postavljamo ogrodje in ga oblagamo z gradbenimi ploščami. Ena sama plošča, debela 5 cm, v nekaj minutah pritrjena na tla, sosednjo steno in strop, je idealno ravna podlaga za keramiko. Če izberemo nekaj centimetrov debelejšo wedi ploščo, pa lahko v steno vgradimo še priročno nišo.

Prikaži artikle

Niša

V steno poglobljene police – niše so praktične odlagalne površine, ker nam niso v napoto pri gibanju v omejenem prostoru v tuš kabini, tako kot običajne poličke. Poleg tega so lepe in enostavne za čiščenje, kar je tudi pomembno. Že izdelani elementi, ki jih enostavno vgradimo v zidano ali montažno steno so na razpolago v različnih dimenzijah – ni razloga, da pod tušem ali v kadi ne bi imeli pri roki vsega, kar potrebujemo!

Prikaži artikle
Niša
Tla za tuš

Tla za tuš

Če se odpovemo tuš kadi, pridobimo najmanj troje: neoviran dostop, enostavno čiščenje in optično večjo kopalnico. Namesto kadi za tuš v tla vgradimo ploščo wedi FUNDO. Tako so tla pod tušem v isti ravnini kot v ostalem delu kopalnice, kar olajša vstop starejšim ali manj gibljivim. Plošče wedi Fundo imajo že izdelan naklon proti odtoku, ki je lahko na sredi tuš kabine ali ob strani. Oblike in dimenzije talnih plošč wedi Fundo so različne, zato se lahko prilagodijo prostoru, ki je na razpolago.

Prikaži artikle

Klop

Udobna klopca v kopalnici nam nudi dodatno udobje in varnost. Če je preoblečena v keramiko, jo lahko ogrejemo z električnim ogrevanjem, da bo prijetno topla. Če jo postavimo pod tuš, pa nam bo olajšala umivanje ali omogočila prijetno sproščanje pod toplo prho.

Klopi iz programa wedi so lahko že oblikovane, lahko pa jih izdelamo sami iz wedi plošč.

Prikaži artikle
Klop za wellness
Obloga kadi

Obloga kadi

Ko rečemo »vzidana kad« ni nujno, da je naša prva asociacija zidar, ki ga je treba čakati ali nerodno delo, ki si ga nakopljemo, če se vzidave lotimo sami. Vgradnja kadi je lahko opravljena v petnajstih minutah, če uporabimo wedi set za vgradno kad!

Prikaži artikle

Pult za umivalnik

Pult z lahkoto izdelamo iz gradbenih plošč wedi. Lahko je oglat ali zaobljen, oblečen v keramiko, mozaik, kamen ali prevlečen s Cement design premazom. Dimenzije prilagodimo meram svoje kopalnice in meram keramike, s čimer si zagotovimo praktičnost in brezhiben videz.

Prikaži artikle
Pult za umivalnik
Police

Police

Če želimo v kopalnici police, ki bodo dolgo ostale lepe kljub močenju z vodo, jih najhitreje izdelamo iz wedi plošč. Prilagodimo jih meram kopalnice za kar najboljšo izrabo prostora in velikosti keramike za brezhiben videz! Rezanje in pritrjevanje plošč je enostavno in hitro, omejuje nas lahko le domišljija.

Prikaži artikle

Izolacija sten

Če živimo v starejši hiši, ki ima slabo toplotno izolacijo, lahko stene v kopalnici izoliramo tudi z notranje strani. Wedi plošče so zelo dobra toplotna izolacija, obenem pa zidove izravnamo in tako dobimo idealno podlago za keramiko ali za premaz Cement design.

Prikaži artikle
Izolacija sten