Pomoč
media
media

Zunanja senčila za strešna okna

 

V mansardnem stanovanju se skorajda ne moremo izogniti strešnim oknom, ki nam nudijo dnevno svetlobo v prostorih, kjer ni mogoče vgraditi klasičnih oken. Tako pozimi kot poleti je svetloba dobrodošla, vendar pozimi zaradi steklenih površin lahko prihaja do toplotnih izgub, poleti pa steklene površine zbirajo toploto in s tem povzročajo pregrevanje stanovanja.

Za učinkovito rešitev se uporabljajo zunanja senčila, ki poleg zaščite pred soncem nudijo tudi zatemnitev in zvočno zaščito.


Katero zunanje senčilo izbrati?

1. Za preprečevanje hrupa, bomo izbirali med roleto Alu in roleto Soft, ki izboljšujeta izolativnost okna do 16%.

2. Če želimo, da senčilo zatemni prostor, so na voljo rolete Alu ali Soft, lahko pa izberemo tudi kombinacijo zunanjega mrežastega senčila MHL z notranjim senčilom SIESTA, ROLO brez vodil ali TERMO PLISE.

3. Za preprečevanje pregrevanja poleti izberemo roleto ali zunanje mrežasto senčilo, ki bo ustavilo 70% sončne toplote za razliko od rolete, ki zaustavi 90% toplote.

4. Upravljanje senčil s pritiskom na gumb ali preko aplikacije na vašem telefonu.
Kadar so okna težko dosegljiva, je uporaben solarni ali električni pogon rolet. Zunanje mrežasto senčilo pa lahko upravljamo tudi ročno.

Prednost solarnega pogona je, da zanj ne potrebujemo električe napeljave do okna, zato so senčila s solarno izvedbo primerna tudi za okna z ročnim upravljanjem. Senčila na električni pogon uporabimo za elektrificirana okna Integra.


Roleta Alu

Zunanja Alu roleta je narejena iz kvalitetnega aluminija in poleg toplotne zaščite nudi tudi zvočno zaščito ter ščiti okno pred vremenskimi vplivi. Zaradi vseh teh lastnosti so najbolj primerne za spalnice in otroške sobe.


 


Roleta Soft

Lahko bi rekli da je Roleta Soft nekakšen hibrid med Alu roleto in zunanjim mrežastim senčilom.
Izdelana iz trpežne in vodoodporne tkanine, ki učinkovito preprečuje vdor toplote in svetlobe v prostor (značilnost Alu rolete). Zaradi načina namestitve pa omogoča odpiranje okna tudi, ko je spuščena (značilnost mrežastega senčila).

 


Zunanje mrežasto senčilo

V nekaterih prostorih je svetloba bistvenega pomena in zato roleta, ki zatemni prostor, ni dobra rešitev. Takrat izberemo zunanje mrežasto senčilo, ki prostora ne zatemni popolnoma, še vedno pa nudi učinkovito zaščito pred vdorom toplote.

 

Prehitite poletje in naročite svoje zunanje senčilo!

  • 20.06.2022
  • Kategorija: Nasveti
  • Komentarji: 0
Komentarji: 0
Brez komentarjev
Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen.
Obvezna polja so označena z *