Pomoč
media
media

Zunanja senčila za strešna okna

 

V mansardnem stanovanju se skorajda ne moremo izogniti strešnim oknom, ki nam nudijo dnevno svetlobo v prostorih, kjer ni mogoče vgraditi klasičnih oken. Tako pozimi kot poleti je svetloba dobrodošla, vendar pozimi zaradi steklenih površin lahko prihaja do toplotnih izgub, poleti pa steklene površine delujejo kot leče, ki zbirajo toploto in s tem povzročajo pregrevanje stanovanja.

Za učinkovito rešitev se uporabljajo zunanja senčila, ki poleg zaščite pred soncem nudijo tudi zatemnitev in zvočno zaščito.


Katero zunanje senčilo izbrati?

1. Za preprečevanje hrupa, bomo izbirali med roleto Alu in roleto Soft, ki izboljšujeta izolativnost okna do 16%.

2. Če želimo, da senčilo zatemni prostor, potrem se zopet odločamo med roleto Alu ali roleto Soft. Lahko pa izberemo tudi zunanje mrežasto senčilo v kombinaciji z notranjim senčilom Siesta ali kombinacijo Siesta zatemnitvenega senčila in prosojnega plise senčila, ki prostor lahko popolnoma ali le delno zatemni ali pa samo prepreči bleščanje.

3. Za preprečevanje toplotnih izgub ali preprečevanje pregrevanja, izberemo roleto ali zunanje mrežasto senčilo, ki bo ustavilo 70% sončne toplote za razliko od rolete, ki zaustavi 90% toplote.

4. Upravljanje senčil s pritiskom na gumb, ali kar preko aplikacije na vašem telefonu.
Kadar so okna visoko je na mestu razmislek, o solarnem ali električnem pogonu senčil. Takšne možnosti obstajajo pri vseh vrstah senčil. Zunanje mrežasto senčilo lahko upravljamo tudi ročno.

Prednost solarnega pogona je, da zanj ne potrebujemo elektrifikacije, zato so senčila s solarno izvedbo primerna za okna z ročnim upravljanjem – potrebujemo le solarno izvedbo senčila, medtem ko se za senčila na električni pogon pogosteje odločamo kadar že imamo elektrificirana okna Integra ali pa jih elektrificiramo naknadno.


Roleta Alu

Zunanja alu roleta je narejena iz kvalitetnega aluminija in poleg toplotne zaščite nudi tudi zvočno zaščito in ščiti okno pred vremenskimi vplivi. Zaradi vseh teh lastnosti so najbolj primerne za spalnice in otroške sobe.


 


Roleta Soft

Lahko bi rekli da je Roleta Soft nekakšen hibrid med Alu roleto in zunanjim mrežastim senčilom.
Izdelana iz trpežne in vodoodporne tkanine, ki učinkovito preprečuje vdor toplote in svetlobe v prostor (značilnost Alu rolete). Zaradi načina, kako je nameščena pa omogoča odpiranje okna tudi, ko je spuščena (značilnost mrežastega senčila).

 


Zunanje mrežasto senčilo

V nekaterih prostorih je svetloba bistvenega pomena in zato roleta, ki zatemni prostor ni dobra rešitev. Takrat izberemo zunanje mrežasto senčilo, ki prostora ne zatemni, vendar pa še vedno nudi učinkovito zaščito pred vdorom toplote.

 

Prehitite poletje in naročite svoje zunanje senčilo!

Komentarji: 0
Brez komentarjev
Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen.
Obvezna polja so označena z *