Pomoč
media

Profesionalna zaščita tal in vogalov

Obnova, slikopleskarska dela, menjava stavbnega pohištva, menjava notranje opreme, selitev … Vse to se občasno dogaja v naših domovih in službah. Kadar se odločimo za nek poseg v prostoru, si želimo čim manj umazanije, hitro izvedbo in seveda ustrezno zaščito predvsem tal in vogalov.

 

Stara meščanska stanovanja imajo pogosto od tal do stropa vgrajene materiale, ki jih ni več mogoče nadomestiti, zato moramo biti pri zaščiti še posebej pazljivi.
Prav tako so vgrajeni materiali v ostalih domovih in v poslovnih objektih lahko dragoceni ali celo nenadomestljivi, unikatni. Zato je vsako površino, kjer se bodo izvajala gradbena, slikopleskarska ali druga montažna dela potrebno predhodno ustrezno zaščititi.


Pogosto se uporablja karton v kombinaciji s PE folijo, kar je zamudno za polaganje poleg tega sta dva materiala samostojna, kar pomeni, da je potrebno pritrditi vsakega posebej, da se ne razmika in izmika. Poleg tega pa je tudi pospravljanje take zaščite zamudno.
Drugi zaščitni material, ki se uporablja, kjer je potrebna večja pazljivost in zaščita, je zaščitni filc, ki je na eni strani zaščiten s folijo za neprepustnost ob kapljanju. Tak material je večinoma uporaben samo enkrat, kar predstavlja dodaten strošek.
Kot zaščita se uporabljajo se tudi OSB plošče, ki pa lahko drsijo na podlagi, poleg tega pa je strošek take zaščite velik in prenašanje ter zaščita zamudno. Tudi prilagajanje dimenzije OSB plošč je zahtevno.

 

Prednosti plošč Mageneet:

  • Plošče lahko uporabimo večkrat in tako zmanjšamo stroške
  • Ker se zložijo so lahke za prenašanje in enostavne za polaganje
  • Rezanje in prilagajanje zloženke je prav tako enostavno, saj ne potrebujete posebnega orodja

 

Zaščita v ploščah za bolj zahtevne gradbene posege kot so rušitvena dela in adaptacije

Spodnji del je iz 4mm polietilenske pene na katero je pritrjen zgornji del iz 3 mm lesene plošče.

 

V času od 15.aprila do 31.maja vam nudimo plošče za zaščito tal Mageneet po promocijski ceni, da se boste tudi sami prepričali o kakovosti izdelkov.

 

Zaščita v roli za enostavnejše gradbene posege kot so slikopleskarska dela in montaža opreme

Spodnji del je iz 4 mm polietilenske pene na katero je pritrjen 1 mm karton.

 

    

 

Najbolj izpostavljeni deli so stenski vogali, vratni poboji in stopniščne plošče. Kaj hitro se lahko zgodi, da se poškodujejo pri prenosu pohištva, gradbenih materialov ali stavbnega pohištva.

Tudi za to obstaja rešitev!

Plošče za zaščito vogalov

Plošče za zaščito stopnic

Spodnja plast plošč za zaščito vogalov in stopnic je iz 4mm polietilenske pene, čez pa je pritrjena 2,5mm ABS plastika. S tem se zagotovi zaščita s povečano odpornostjo na udarce in varno pohodno površino.

 

 

Komentarji: 0
Brez komentarjev
Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen.
Obvezna polja so označena z *