Izolacijska folija SUPER QUILT (YBS)

    0 ocen  |  Napišite mnenje
Proizvajalec: YBS Insulation
Šifra: 270048
324,11€
Brez DDV: 265,67€
Redna cena (z DDV) : 363,19€
Za prikaz zaloge izberite možnosti.

Izolacijska folija SUPER QUILT (YBS)

Izolacijska folija SUPER QUILT je večplastna folija za izolacijo sten. Folija je zelo upogljiva, zato je vgradnja enostavna. Preizkušena je bila v skladu s standardom EN12677 in dosega visoko toplotno upornost 2.44m²K/W pod pogojem, da je na vsaki strani folije zagotovljen vmesni zračni prostor širine 25mm.

Sestavljena je iz več plasti izolativnih materialov, zaradi česar učinkovito preprečuje vse oblike prehoda toplotne energije (tj. prevajanje, konvekcija in sevanje).

Izolacijska folija SUPER QUILT najbolj učinkovito deluje po principu odboja infrardečega sevanja. To pomeni, da folija v zimskem času učinkovito odbija toploto nazaj v prostor, hlad pa navzven, vendar pa tudi poleti predstavlja zelo učinkovito bariero pred pregrevanjem zaradi sončnega sevanja in tako zmanjšuje potrebo po uporabi aktivnih sistemov hlajenja ter preprečuje neprijetno akumuliranje toplote v stavbi.

Lastnosti:

Širina 1,5 m
Dolžina 10 m
Debelina 40 mm
Teža 880 g/m²
Pakiranje 15 m²

 

Uporaba in vgradnja:

Vgradnjo folije SuperQuilt za toplotno izolacijo sten iz lesenih okvirov ter masivnih sten in vgradnjo drugih izolacijskih proizvodov je treba izvesti v skladu s certifikatom, navodili podjetja YBS za pritrjevanje ter veljavnimi pravili gradbene stroke.

Pri izrezovanju folije SuperQuilt okoli odprtin, je treba paziti, da se folija čimbolj tesno prilega odprtini. Folijo SuperQuilt lahko enostavno režemo z ostrimi škarjami ali z nožem.

Površine zidanih sten morajo biti nepoškodovane in brez odpadajočega materiala; večje izbokline je treba odstraniti, luknje pa zapolniti in izravnati. Po potrebi se izvede kontrola ravnosti stene, da ugotovimo količino izravnalnega ometa, ki ga je morebiti treba nanesti, da zagotovimo ravno površino za pritrjevanje materialov.

Nosilne površine za lesene letve morajo izpolnjevati zahteve standarda BS 8212 : 1995. Debelina lesenih letev določa širino zračnega prostora na vsaki strani folije SuperQuilt. Podjetje YBS priporoča letve debeline 25mm.

Vse stike in preboje skozi volijo je treba dobro zatesniti lepilnim YBS.

Inštalacijske vode lahko razpeljemo v vmesnem prostoru, ki nastane z vgradnjo izolacijske folije na notranji strani.

 Datoteka Velikost Povezava
Specifikacijski list za izolacijsko folijo SUPER QUILT 6.54MB Prenesi
Prikazujem 1 do 1 od 1 (strani: 1)

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro
Captcha