Pomoč
media

SIKA je vodilno podjetje na področju elastičnih strukturnih tesnil in lepil ter sistemov za navtično industrijo. Lastniki ladij in čolnov lahko pri nas kupijo izdelke za popravila in vzdrževanje palub.

Za palube iz stavbnega lesa in tikovine, ki morajo biti vodotesne in odporne na vremenske vplive, potrebujete izdelek Sikaflex 290DC za fugiranje palub in Sikaflex 298 za ploskovno lepljenje. Ti masi sta enokomponentni poliuretanski tesnilni masi, z visoko UV-zaščito.

Sikaflex 291 je večnamenska fleksibilna tesnilna masa z odličnim oprijemom na vse standardne materiale, ki se uporabljajo pri gradnji plovil, je odporna na vremenske vplive in morsko vodo. Je izjemno elastična in zagotavlja trpežno in dolgotrajno tesnenje. Primerna za tesnjenje kovinskih plošč za pritrditev jeklenih vrvi, pritrdilnih elementov, loput in vrat.

V kolikor potrebujete elastično lepilo za spoje in zapolnitev rež, ki so izpostavljeni izjemnim dinamičnim napetostim, uporabite Sikaflex 292, ki odlično blaži udarce in vibracije. Primeren za lepljenje plošč, pregrad, vlečnih kljuk na palubi, loput, opornikov.

Za lepljenje in polnjenje plošč iz organskega stekla je potrebno uporabiti Sikaflex 295 UV, ki združuje potrebno elastičnost. Primerno za lepljenje vetrobranskih stekel in luči ter stranskih stekel.

Sikaflex 298 pa je posebej zasnovano za vodoodporno in fleksibilno lepljenje lesenih talnih oblog, desk, plastičnih oblog in montažnih lesenih plošč na krovu. Ta elastični lepilni sloj blaži udarce in zmanjša prenos udarnega zvoka.

 

 

Ob končanem delu, pa si privoščite Olje za nego tika, ki poudari naravno strukturo lesa in ščiti pred UV žarki in škodljivimi vremenskimi vplivi.

 

  • 13.01.2022
  • Kategorija: Novice
  • Komentarji: 0
Komentarji: 0
Brez komentarjev
Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen.
Obvezna polja so označena z *