VELUX strešna okna

VELUX strešna okna

    0 ocen  |  Napišite mnenje
Proizvajalec: VELUX Slovenija d.o.o.
Šifra: 16300-P
od 0,00€
Brez DDV: 0,00€
Dobavljivo: Povpraševanje Informacije o dostavi: Preverite dobavni rok, ker lahko odstopa od navedenega.

VELUX strešna okna

Velux strešna okna so idealna izbira za mansardno stanovanje ker imajo širok nabor dimenzij, variacij odpiranja, postavitve in možnost naknadnega elektrificiranja. Poleg tega so vsi elementi izdelani kvalitetno, zato imajo dolgo življenjsko dobo.Bolj podrobno si lahko o strešnih oknih Velux in njihovih lastnostih, okvirjih, dimenzijah in vseh dodatkih, vključno s senčili, preberete v Velux katalogu, ki je hkrati tudi cenik. Najdete ga v zavihku Datoteke za prenos.

Za vsa dodatna vprašanja in pomoč pri izbiri pravih Velux strešnih oken, smo vam na voljo v naših poslovalnicah v Trzinu, Novem mestu in Mariboru. Lahko pa nam tudi pišete ali nas pokličete na 01 724 67 81.

 

Velikost potrebnih okenskih površin – A/5 = B

Za ugodno bivalno klimo je bistvenega pomena svetloba v prostoru. V mansardnih stanovanjih je pogosto, da so Velux strešna okna glavni vir svetlobe. Po slovenskih predpisih potrebujete vsaj 20% okenskih površin glede na tloris prostora. Otroške sobe potrebujejo več svetlobe, saj otroci v njih preživijo veliko časa.
Formula za izračun minimalne površine oken je preprosta:
Tlorisna površina (A) / 5 = Minimalna površina oken (B)

Primer:
Soba ima 16 m2. 16 / 5 = 3,2 m2
3,2 m2 površine ustreza trem strešnim oknom Velux dimenzije MK08. Velikost i strešnih oken lahko pregledate v katalogu Velux.

Glede na prostor se lahko odločite za več manjših oken, ki so lahko kombinirana v dvojčke ali trojčke, lahko pa se odločite za večja okna in jih postavite skupaj ali pa narazen, odvisno od namembnosti prostora.

 

Okvirji

Les je dimenzijsko bolj stabilen kot plastika, je naraven, zahteva pa nekoliko več vzdrževanja. Glede na kakovost premazov je skoraj enakovreden plastičnim, dejansko pa so najboljši (in najdražji) okvirji leseni z zunanjo aluminijasto zaščito, ki je namenjena le zaščiti okvirja.

Vsa okna Velux so lesena. Izbirate lahko med tremi različnimi videzi:

  • Leseno Velux strešno okno oblito z belim poliuretanom – EVER FINISH
  • Leseno Velux strešno okno, belo lakirano – WHITE FINISH
  • Leseno Velux strešno okno, lakirano s prozornim lakom – CLEAR FINISH

 

Stekla – dvoslojno, troslojno

Največjo površino okna zavzemajo stekla. U stekel naj bo največ 1,2.
Dvoslojna zasteklitev Velux okna ima U 1,3 W/m²K, zato se priporoča troslojna zasteklitev.

Za Eko sklad mora U dosegati največ 1,0 W/m²K.
To ustreza Velux strešnim oknom:

  • Silent Energy Star (Uw= 1,0 W/m2K)
  • Extra Energy Star(Uw= 0,83 W/m2K).

 

Oznaka Rw pomeni zvočno izolativnost stekla, ki naj bo čim višja. Standardna zvočna izolacija dvoslojnega okna je okoli 32 dB, najvišja pa se približuje 50 decibelom.
Velux strešna okna imajo tudi v tem segmentu dobre lastnosti:

  • Silent Energy Star ima 37dB Rw,
  • Extra Energy Star pa 38dB Rw.

 

Kombinacije oken

Ko se odločamo za več strešnih oken v enem prostoru, se lahko odločimo za skupek več oken drug ob drugem ali pa drug nad drugim. S tem pridobimo občutek večje prostornosti in seveda več dnevne svetlobe.
Kadar je kolenčni zid višji, ga lahko osvetlimo z navpičnim strešnim oknom in tako pridobimo še več svetlobe.
Kadar pa je kolenčni zid nizek, se lahko odločimo za Velux strešna okna, ki se spremenijo v mini balkon.
Mansarda ni več ovira, da ne bi mogli imeti zunanjega izhoda na teraso ali balkon. Kombinacija vertikalnega in poševnega strešnega okna je idealna kadar želimo imeti veliko svetlobe in dostopati do balkona »na strehi«.

Velikost in odpiranje

  • Širina strešnega okna je pogojena z razdaljo med špirovci, vendar se lahko razdalja med špirovci prilagodi z vgradnjo menjalnika.
  • Dolžina strešnega okna je odvisna od naklona strehe. Manjši kot je naklon strehe, daljše naj bo strešno okno. Seveda pa naj strešno okno ne služi le kot vir svetlobe v prostor, ampak naj ima tudi funkcijo pogleda ven. Torej, če se le da, naj ne bo vgrajeno previsoko.

 

Elektrifikacija/Naknadna elektrifikacija

Elektrificirana Velux strešna okna omogočajo enostavno upravljanje na daljavo in udobje in varnost pri zapiranju v primeru dežja. Posebej primerna je elektrifikacija za Velux strešna okna, ki so visoko – izven dosega rok.
Če že imate vgrajeno strešno okno z ročnim odpiranjem ga lahko naknadno elektrificirate z elektro motorjem in električnim pretvornikom.
Kadar ne želite imeti težav z električnim napeljevanjem kablov do strešnega okna, se lahko odločite za solarno izvedbo, ki ne potrebuje napeljave.

 

 

Oddajte povpraševanje za izdelek Strešna okna VELUX
 Datoteka Velikost Povezava
Katalog izdelkov VELUX 2023.pdf 13.14MB Prenesi
Katalog izdelkov Velux 2024.pdf 14.79MB Prenesi
Velux inspiracija 26.99MB Prenesi
Prikazujem 1 do 3 od 3 (strani: 1)

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro
Captcha