Pomoč
media

V kolikor nam talne površine ne zadoščajo za ogrevanje, lahko za ogrevanje uporabimo stenske ali stropne površine.

Variomodul ploščami, lahko izdelamo obloge sten ali podstrešja ter z njimi ogrevamo ali hladimo. Pozimi lahko z Variomodul ploščami preprečimo neprijetno sevanje hladu s sten, poleti pa ravno nasprotno: ohlajena stena ali strop preprečujeta pregrevanje prostora. In to brez neprijetnega kroženja presuhega ali prehladnega zraka. Hlajenje z Variomoduli vpliva na zmanjšanje ali izničenje potreb po hlajenju s klimatskimi napravami.

Variomodul sistem je sestavljen iz plošč s tovarniško vgrajenimi cevmi. Plošče debele 18 mm in se dobijo v različnih velikostih, zato se velikost ogrevane površine lahko prilagaja površini sten, ki jo imamo na razpolago. Sistem je nizkotemperaturen in zato idealen za uporabo s toplotnimi črpalkami in solarno tehnologijo.

Površina, ki je potrebna za ogrevanje prostora, je odvisna oz značilnosti posameznega prostora, običajno pa za ogrevanje zadošča približno 45% tlorisne površine prostora. Torej bi za prostor, velik 20 m2 potrebovali 9 m2 stenske ogrevane površine. Teh 9 m2 lahko vgradimo kot eno ali več enot.

Ogrevalne površine lahko namestimo nad površino obstoječih zidov kot posamezne ogrevalne panele. V tem primeru naredimo leseno podkonstrukcijo, ki panele za 2 do 3 cm odmakne od stene. Taki ogrevalni paneli so lahko prebarvani ali kako drugače dekorativno obdelani in tako v prostoru poudarjeni.

 

Komentarji: 0
Brez komentarjev
Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen.
Obvezna polja so označena z *