Pomoč
media
media
media
media
media

Izoliranje stropa v kleti

V stanovanju nad hladno kletjo so tla precej hladnejša, kot v višjih nadstropjih. Stanovanje moramo bolj ogrevati, da dosežemo enako udobje, s tem pa so povezani tudi višji stroški.

Če imamo možnost, je dobra rešitev izoliranje stropa v kleti. Z relativno majhnim posegom lahko dosežemo veliko: temperaturo tal zahko zvišamo tudi za 10°C ali več, zato je v bivalnih prostorih bolj prijetno, kljub temu, da temperature zraka nismo povišali. Stroški ogrevanja pa bodo bistveno nižji in investicija se bo hitro povrnila.

Za izolacijo stropa v kleti je primernih več vrst izolacijskih materialov: različne vrste ekspandiranega polistirena, penjen poliuretan, plošče iz mineralne volne ali mineralne penjene plošče.

 

Naše priporočilo: plošče iz mineralne volne URSA TERRA Ph062 VvVk 032.

 

Prednosti mineralne volne URSA TERRA Ph062 VvVk 032

  • Izolacija je paroprepustna, zato ni nevarnosti za nastajanje kondenza.
  • Plošče so zelo lahke, zato montaža ni zahtevna – samo prilepimo jih na strop.
  • Zelo dobra toplotna izolativnost, zato ni potrebna velika debelina izolacije.
  • Izolacija URSA TERRA Ph062 VvVk 032 je negorljiva, kar nam zagotavlja varnost.
  • Spodnja površina plošč, ki je vidna, je obdelana z belo stekleno tkanino, zato plošč ni potrebno dodatno oblagati ali barvati.
  • Če želimo, pa lahko izolacijo enostavno prebarvamo v drugo barvo. Primerne so vse običajne disperzijske barve.

Ker je vgradnja enostavna, se dela lahko lotimo tudi sami, če nas to veseli. Kako? Takole! Priskrbimo si dobrovoljnega pomočnika in že jeseni bomo občutili razliko, saj se bo začetek ogrevalne sezone začel nekoliko kasneje, pozimi pa bo v stanovanju  bistveno prijetneje.

Ne pozabimo: za izoliranje so na voljo tudi spodbude v obliki ugodnih kreditov in subvencij.  Za izolacijo stropa v kleti po merilih Ekosklada zadošča že 12 cm debela izolacija URSA TERRA Ph062 VvVk 032.

Podrobnosti o pridobitvi subvencije so dostopne na  https://www.ekosklad.si/prebivalstvo/pridobite-spodbudo/seznam-spodbud/izolacija-kleti-in-tal    Vsekakor investicija, ki se nam bo obrestovala.

  • 20.01.2022
  • Kategorija: Nasveti
  • Komentarji: 0
Sorodni artikli
Komentarji: 0
Brez komentarjev
Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen.
Obvezna polja so označena z *