Varovanje podatkov in zasebnost

Varnost

Uporabljamo ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Podatki o karticah in dostopih do plačilnih sistemov se ne shranjujejo na strežniku spletne trgovine, so ustrezno kodirani, zato jih tretje osebe ne morejo prebrati. 


Varovanje osebnih podatkov

KALCER se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1. Spletno mesto za nedoločen čas oz. do prejema preklica s strani posameznega uporabnika hrani naslednje podatke registriranih uporabnikov spletne trgovine: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije.

Navedene osebne podatke uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z registriranimi uporabniki spletne trgovine. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Vsi zaupni podatki, ki se prenašajo preko spleta (osebni podatki, podatki o nakupih in številke plačilnih kartic), so ustrezno kodirani, zato jih tretje osebe ne morejo prebrati.

Za neregistrirane uporabnike – goste pa za čas do izpolnitve naročila hranimo naslednje podatke: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-poštnega naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.


Ukinitev registracije

Če želite ukiniti vašo registracijo v "Mojem račun", to sporočite na elektronski naslov spletnaprodaja@kalcer.si. Za preverjanje pristnosti podatkov, vas bomo kontaktirali in vam dokončno potrdili ukinitev vaše registracije. Zahtevek za ukinitev registracije mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim je bil uporabniški račun odprt. V roku 15 dni od prejema vaše zahteve za ukinitev registracije, bomo zbrisali vaše osebne podatke in vas o tem tudi obvestili. 

Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

 

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije eposlovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

 

Nujno potrebni piškotki

Nujno potrebni piškotki se lahko, ni pa nujno, pojavijo na spletnih straneh. Ti piškotki so avtomatično dovoljeni, ker spletne strani brez njih ne delujejo ustrezno. Ključni so za navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo

LASTNIK

    PIŠKOTEK

NAMEN

TRAJANJE

Kalcer d.o.o. 

    language

Izbran jezikovni paket za spletno mesto

1 mesec

Kalcer d.o.o.

    currency

Izbrana valuta spletnega mesta

14 dni

Kalcer d.o.o.

 

    CL_KALCER

Pogoji o piškotkih

1 mesec

Kalcer d.o.o.

    PHPSESSID

Identifikacija uporabnikove seje

Do konca seje

Tawk.to

    tawk_uuid_*

Tawk.to piškotki nam omogočajo spremljanje in klepetanje z obiskovalci.

1 mesec

Tawk.to

    twk_idm_key

Povezava obiskovalca z Chatom

Do konca seje

Tawk.to

    twk_token_*

HTML lokalni prikaz

Do konca seje

 

Piškotki za analitiko

V želji po izboljšanju spletnih vsebin in storitev so lahko v uporabi orodja za spremljanje brskalnih navad posameznikov med obiskom internetnih strani, denimo Google Analytics. Taki piškotki sicer zbirajo anonimne podatke, ki gredo v analizo skupaj s podatki drugih obiskovalcev in služijo ugotavljanju kako se spletna strana uporablja.

LASTNIK

    PIŠKOTEK

NAMEN

TRAJANJE

Google Analytics

_ga, _utma, _utmb, _utmc, _utmv, _utmz

Ta piškotek se uporablja za razlikovanje edinstvenih uporabnikov s pripisovanjem naključno generirane številke kot identifikatorja stranke. Vključen je v vsako zahtevo strani na spletnem mestu in se uporablja za izračun podatkov o obiskovalcih, sejah in kampanjah za poročila analitike spletnih mest.

6 mesecev in do konca seje

Tawk.to

    tawk_uuid_propertyId, TawkConnectionTime

Analitika znotraj Tawk.to Chat kot nam omogoča spremljanje z obiskovalcev.

Do konca seje

 

Marketinški piškotki

Piškotki omogočajo analizo prikazov oglasnih sporočil. S pomočjo njih je mogoče ugotoviti ali je uporabnik videl oglas in kdaj je določen oglas bil nazadnje viden.

LASTNIK

 PIŠKOTEK 

NAMEN

TRAJANJE

Google 

       id 

Oznake merijo učinkovitost spletnih marketinških kampanj in uporabnikom tretjih strani ponujajo oglasna sporočila na podlagi, skozi zgodovino brskanja po internetu. Informacije se ne uporabljajo v povezavi z osebnimi podatki drugih Googlovih storitev, dokler uporabnik v to ne privoli.

Različno

Facebook

reg_fb_ref, reg_fb_gate

Spletna stran uporablja vtičnike Facebooka ali kakšno drugo funkcijo Facebooka, kot je gumb Všeč mi je. V tem primeru Facebook vsakemu obiskovalcu spletne strani dostavi piškotke. Hkrati bo Facebook, če je uporabnik prijavljen v svoj račun, zaznal vsak obisk spletne strani.

Različno

Google DoubleClick

test_cookie, IDE

Ti piškotki zagotovijo dostavo optimiziranih oglasov ali ponovno ciljano oglaševanje.

15 minut in 2 leti

Google AdSense

_gcl_au

Uporablja ga Google AdSense za eksperimentiranje z učinkovitostjo oglasov na spletnih straneh, ki uporabljajo njihove storitve.

3 mesece

Smind.si

__cf_bm

Ta piškotek se uporablja za razlikovanje obiskovalca med ljudmi in boti. To je koristno za spletno stran, da lahko ustvarja veljavna poročila o uporabi svoje spletne strani.

30 minut

 

Piškotki družabnih medijev

Piškotki družabnih medijev dovoljujejo povezavo z družabnimi mediji, prijavo v spletno trgovino s Facebookom in omogočajo objavljanje svojih aktivnostmi na spletni strani na Facebooku, Twitterju in LinkedIna javnost seznanjate s svojimi aktivnostmi na spletu.

LASTNIK

    PIŠKOTEK

NAMEN

TRAJANJE

Facebook 

fbp, datr, lsd, reg_ext_ref, reg_fb_gate, reg_fb_ref, wb, act, _e_3qqF_0, wd

Lahko se zgodi, da so na spletni strani v uporabi Facebookovi vtičniki ali katera druga od Facebookovih funkcij, denimo gumb za všečkanje. V tem primeru Facebook vsakemu obiskovalcu spletne strani nastavi piškotke. Prav tako bo Facebook zaznal obisk spletne strani, če je obiskovalec prijavljen v Facebook račun.

Različno

AddThis

__atuvc

Ta piškotek je povezan z vtičnikom za deljenje vsebin AddThis, ki je pogosto vdelan v spletne strani, da omogoča obiskovalcem deljenje vsebin z različnimi omrežji in platformami za deljenje. Shrani posodobljeno število delitev strani.

Različno

 

Informacije o zahtevkih strežnikov

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev uporabljamo tudi zunanje servise, ki skrbijo za hitro in nemoteno delovanje spletne strani. Pri tem se na strežnik posreduje naslov IP, datum in čas zahteve, razlika časovnega pasu glede na GMT, vsebina zahteve (določena stran), stanje dostopa/koda statusa HTTP, količina prenesenih podatkov v vsakem primeru, spletno mesto, ki je zahtevalo, brskalnik, operacijski sistem in vmesnik, jezik in različica programske opreme brskalnika.

Google MAPS 

Google Maps se uporabljajo v interesu privlačne predstavitve in lažjega iskanja poti do naše lokacije.

Google API 

Ta funkcija se uporablja predvsem za razlikovanje, ali je vnos naredila fizična oseba ali je bil vnos zlorabljen s strojno in avtomatizirano obdelavo. reCATPCHA služi za zagotavljanje varnosti naše spletne strani in posledično tudi vaše varnosti.

Google Fonts 

Enotna medplatformska predstavitev naših spletnih vsebin in besedil.

 


 

Katere osebne podatke držimo in kako jih lahko spremenite

Poročilo o vaših osebnih podatkih lahko pridobite na povezavi GDPR poročilo. Sledite korakom za pridobitev poročila in navodiom za popravek ali popolno odstranitev vaših podatkov. Kako lahko urejate vaše osebne podatke ali jih nadzirate posamezno, je odvisno od načina oddaje podatkov pri naročilu z ustvarjanjem uporabniškega računa, naročilu kot gost, ali vpis vašega email naslova v Newsletter.

Vedno lahko izberete, ali želite prejemati promocijska obvestila, telefonske klice ali klasično pošto od podjetja Kalcer d.o.o.

 

Odveza odgovornosti

Vsebino, objavljeno na straneh spletne trgovine Kalcer, je dovoljeno uporabljati in reproducirati le v nekomercialne namene, pri čemer pa je potrebno ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah. Kalcer d.o.o. zagotavlja kar najbolj ažurno in natančno vsebino svojih spletnih strani, vendar ne prevzema nobenih garancij o njeni ažurnosti in/ali natančnosti. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. 
Kalcer d.o.o. ali katerakoli izmed drugih pravnih ali fizičnih oseb, ki so sodelovale pri nastanku in izdelavi spletne trgovine Kalcer, ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na spletnih straneh spletne trgovine Kalcer ali za kakršnekoli tehnične napake. Prizadevamo si priskrbeti ustrezne slike za vse izdelke v spletni trgovini Kalcer. V primeru morebitnih razlik med barvnimi odkloni in dejanskimi izdelki, to ne vpliva na lastnost izdelka. Dopuščamo možnosti za nepravilnosti podatkov, slikovnega, tekstovnega, zvočnega in video materiala v spletni trgovini Kalcer. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na nas ali direktno na proizvajalca izdelka. V primeru napak vam bomo omogočili odstop od pogodbe na naše stroške.

Kalcer d.o.o. si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja preko spletne trgovine Kalcer kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.