Notranja drsna vrata

notranja drsna vrata

Notranja drsna vrata, ki se pri odpiranju skrijejo v steno, so zelo praktična, posebej tam, kjer smo prostorsko omejeni.

Notranja drsna vrata z odpiranjem v steno sestavljajo:

 • kaseta - ogrodje (ali škatla), v katero se skrijejo notranja drsna vrata, in ki obenem predstavlja nosilno konstrukcijo za steno. Kaseta je lahko prilagojena obdelavi z mavčnimi ploščami ali z ometom, če stoji v sklopu zidane stene.
 • vratni okvir ali podboj, ki obroblja vratno odprtino, ščiti vogale in tesni reže okrog vrat. Podboj ima na eni strani utor s tesnili, na drugi, kjer vrata drsijo v steno, pa protiprašne ščetke. Pri kasetah Eclisse Syntesis je vratni okvir izdelan iz aluminijastih profilov, ki po končni obdelavi stene niso več vidni, standardni podboji pa so leseni, bele barve ali z različnimi lesnimi vzorci.
 • vratno krilo, ki je lahko leseno, stekleno ali kombinirano. Z dodatnim elementom za mehko zapiranje zagotovimo neslišno zapiranje in odpiranje
 • dodatki, ki nam olajšajo zapiranje in odpiranje, ključavnice in kljuke

Bi se radi sami prepričali, kako so videti taka vrata, jih otipali, odprli, zaprli? Lahko se oglasite v trgovinah Kalcer v Trzinu, Mariboru in Novem mestu.

Preberite naše bloge na temo drsnih vrat:

Prostorni in svetli prostori z drsnimi vrati Eclisse Luce
Steklena drsna vrata, Mimesi in Delta
Drsna vrata brez lesenih podbojev

 

Prikaži več

Preberite prednosti, ki jih ponujajo notranja drsna vrata, ki jih imamo v ponudbi:

 • Na voljo je veliko različnih modelov drsnih vrat. Najbolj privlačna so tista večjih dimenzij - dvokrilna in teleskopska. Drsna vrata velikih dimenzij dva prostora po potrebi združijo ali razmejijo, kar je še posebej primerno za dnevne sobe in kuhinje.
 • Uporabimo jih lahko za vsak prostor, kjer smo omejeni s prostorom, pa naj bo do toaletni prostor, shramba ali pa "walk in" omara v spalnici. Za majhne prostore so primerna enokrilna ali pregibna drsna vrata.
 • Notranja drsna vrata niso znana ravno po tem, da so zvočno izolativna, vendar pa imamo v ponudbi tudi taka. Eclisse Acousto so pravi prvak za zvočno izolirana drsna vrata.
 • Drsna vrata so lahko lesena ali steklena, kar je še posebej primerno za prostore, kjer si želimo naravno svetlobo vendar 

 

Zakaj izbrati notranja drsna vrata Eclisse? Ker je na voljo veliko različnih modelov, ki bodo ugodili skoraj vsaki potrebi in okusu.

 • Izberete lahko klasične modele s podboji, ali pa se odločite za moderen videz drsnih vrat, ki podboja nima in sledite minimalističnemu slogu.
 • Drsna vrata Eclisse so odlična izbira tudi zato, ker patentirano vodilo lahko snamete.
 • Skozi leta se lahko v vodilu nabere prah in umazanija, kar vpliva na gladko premikanje vrat, zato je patentirano vodilo podjetja Eclisse idealno, ker ga lahko zlahka snamete in očistite. V primeru okvare, lahko vodilo zamenjate ali pa mu dodate dodatke, kot je na primer mehko zapiranje.
 • Vratno krilo je obešeno na zgornje vodilo, ki je lahko obremenjeno do 100 kg, zato prehod ni oviran s talnimi preprekami, kar je še posebej primerno za gibalno ovirane ljudi.
 • Vodila so testirana na 100.000 potegov, kar je približno 25 let uporabe.
 • Podjetje Eclisse nudi 12 letno garancijo na svoje izdelke.

 

Kljub temu da se lahko zdi vgradnja notranjih drsnih vrat draga, pa je strošek še vedno neprimerljivo manjši kot pa predelava celotnega prostora zato da se obdrži funkcionalnost. Si predstavljate, da bi morali renovirati celo kopalnico samo zato da bi lahko uporabili krilna vrata?

 

 

Prikaži več