Pomoč
media

Podstrešne stopnice

Podstrešne stopnice za pogost dostop na podstrešje. Vse stopnice imajo toplotno izoliran pokrov in tesnilo, ki preprečuje nabiranje kondenza.

Toplotno izolirane stopnice LUSSO ZP imajo toplotno izolirana vrata, ki so na vidni strani finalno belo barvana. Kovinski okvir je belo lakiran in narejen tako, da lepo zaključi odprtino. Stopnice kombiniramo s pokrovom, ki omogoča pravilno namestitev parne zapore in toplotne izolacije. Lestev se raztegne in prilagodi višini  prostora od 220 do 320 cm.  Za lažje odpiranje in zapiranje je priložena odpiralna palica.

Če vam širok izbor dimenzij ne zadošča, lahko stopnice naročite tudi po svojih merah.

Požarne stopnice LUSSO PP, ARISTO PP in KOMBO PP imajo toplotno izolirana vrata, ki so na vidni strani finalno belo barvana. Toplotna izolacija vrat je negorljiva, v kovinskem okviru pa je dodano protipožarno tesnilo. Okvir je narejen tako, da na stropu lepo zaključi odprtino. Stopnice imajo lesen pokrov, ki omogoča pravilno namestitev parne zapore in toplotne izolacije. Stopnice se izdelujejo v standardnih širinah 60 in 70 cm in se prilagodijo višini prostorov od 220 do 320 cm. Za lažje odpiranje in zapiranje je priložena odpiralna palica.

Požarne zrakotesne stopnice ARISTO PP in KOMBO PP so namenjene za vgradnjo v nizko-energetske objekte, (ARISTO PP tudi za pasivne zgradbe), kar pa naj vas ne ovira, da jih izberete za svojo hišo. Prepričajo naj vas dobre lastnosti izdelka!

Podstrešne stopnice ARISTO PP in KOMBO PP imajo toplotno izolirana vrata, ki so na vidni strani iz finalno belo barvane pločevine. V vratih je požarna in negorljiva toplotna izolacija, v kovinskem okviru pa je  protipožarno in pri izvedbi ARISTO PP tudi zrakotesno tesnilo. ARISTO PP stopnice so po standardu EN 12207 razvrščene v razred 4.

Okvir je narejen tako, da na stropu lepo zaključi odprtino. Celoten prostor za stopnice je od zgoraj zaprt s toplotno izoliranim pokrovom, ki omogoča pravilno namestitev parne zapore in toplotne izolacije. Vrata stopnic in zgornji pokrov sta v standardni izvedbi stopnic ARISTO PP opremljena z vzvodnim mehanizmom za sinhrono odpiranje. Pri izvedbi KOMBO PP se zgornji pokrov odpira vstran, kar zahteva manj višine.

Višina okvirja pod zgornjim pokrovom se lahko naroči po meri, da je usklajena z debelino mednadstropne konstrukcije in izolacije na podstrešju.

Stopnice ARISTO so opremljene s tri- ali štiri-delno toga kovinsko lestvijo, KOMBO PP pa s prilagodljivo harmonika lestvijo. Harmonikasto raztegljiva kovinska lestev se po potrebi lahko z dodatnim elementom podaljša za približno 20 cm. 

Za lažje odpiranje in zapiranje je priložena odpiralna palica.

  • 07.08.2017
  • Kategorija: Nasveti
  • Komentarji: 0
Komentarji: 0
Brez komentarjev
Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen.
Obvezna polja so označena z *