Pomoč

Steklena drsna vrata, Mimesi in Delta

media
media

Steklena drsna vrata, Mimesi in Delta

Naj bo stanovanje veliko ali majhno, vsako ima svoj stil. Ta se prikazuje z izbiro barv na stenah, stilom pohištva, pa tudi z izbiro stavbnega pohištva.
Pri izbiri krilnih vrat se večinoma odločamo kakšen dekor lesa bomo izbrali, medtem ko so drsna vrata pogosto tudi steklena, kar razširi repertoar izbire.

 

Pri izbiri krilnih in drsnih steklenih vratih navadno izbiramo dizajn stekla.

Zakaj ne bi izbrali preprostega stekla in piko na i dodali z okvirjem?
Tokrat vam predstavljamo novost pri podjetju Eclisse, ki s profili iz eloksiranega aluminija MIMESI ustvari eleganco doma na subtilen način in povezali kolekcijo krilnih vrat kolekcije Eclisse Syntesis Battente in Eclisse 40 Collection. S tem se ustvari kohezija prostora, ne glede na tip vrat.

Krilna vrata Syntesis Battente so vrata, ki se neopazno zlijejo s steno, saj nimajo lesenega okvirja in so na eni strani poravnana s steno.

Krilna vrata Eclisse 40 Collection so na eni strani poravnana s steno, na drugi strani pa je aluminijast podboj nagnjen proti vratom in ustvarja iluzijo okvirja, ki pridobi svojo tridimenzionalnost s spremembo perspektive.

 

Zakaj se odločimo za steklena drsna vrata?

Kljub temu, da so vrata sestavni del vsakega doma, je izbira drsnih vrat pogosto nujna za nekatere prostore.

 • Kadar z vrati zapiramo prostor, ki je majhen – kot je na primer shramba ali garderobna soba, kjer je izkoristek prostora ključnega pomena.
 • Kadar si želimo povečati zasebnost – kopalnica ali straniščni del kopalnice je pogosto majhen in ne dopušča vgradnje krilnih vrat.

Ker z drsnimi vrati večinoma zapiramo prostore, ki so majhni in brez oken, je pomemben tudi prehod svetlobe v prostor. Takrat se odločimo za stekleno drsno krilo. Stekleno krilo je lahko prosojno, matirano, barvno, vzorčasto, brušeno …Takšna vrata dodajo tudi svoj pečat in so stilno  drugačna kot ostala krilna vrata. To je lahko moteče, saj razbijemo kohezijo prostora.

 

Zato so v podjetju Eclisse razvili linijo profilov za lesena ali steklena drsna vrata, ki se popolnoma prilegajo dizajnu krilnih vrat kolekcije ECLISSE Syntesis, in Eclisse 40 za ustvarjanje harmoničnega, povezanega prostora.

 

MIMESI

Profili Mimesi iz eloksiranega aluminija za drsna vrata Syntesis Line in Syntesis Luce so nameščeni na obod drsnih vrat in obod kasete.

          

Zakaj ECLISSE Mimesi?

Ime izhaja iz stare grščine in pomeni "posnemanje"

Profili se stilno in barvno popolnoma ujemajo z Eclisse 40 Collection krilnimi vrati. Z enotnim stilom prostor povežejo v celoto.

ECLISSE Mimesi spominja na zaključek profilov ECLISSE 40 Collection, jih dejansko posnema in tako postane element povezave med različnimi izdelki.
 

Celovit koncept

ECLISSE Mimesi je na voljo v različnih barvah, ki se popolnoma ujemajo z zaključkom okvirja ECLISSE 40 Collection.

Tehnične lastnosti

 • Iz eloksiranega aluminija.
 • Združljivo z lesenimi in aluminijastimi steklenimi vrati.
 • Palice za višino do 2700 mm
 • Za gotove stene 100, 108, 125 in 150 mm.
 • Nanaša se na že vgrajen podokvir, tako da na licu mesta odrežete palico pod kotom 90° in nanesete silikon po obodu vratne luknje.

 

 

Letve Delta

Če želite narediti še večji vtis prostora, lahko slog vrat prenesete tudi na inovativno nagnjene talne letve, ki so prav tako iz eloksiranega aluminija in se barvno ujemajo s profili Mimesi in podboji Syntesis 40 Collection. Koncept letve ustvarja sprednjo iluzijo izravnanega učinka, ki se zlije s steno, vendar razkrije svojo tridimenzionalno prostornino, ko se spremeni zorni kot. Tudi oblika poliedrskih zaključkov je inovativna in daje celotnemu notranjemu dizajnu edinstven videz.

 

Nova letev ECLISSE Delta je svoje ime dobila po sami obliki, trikotniku, ki v grški abecedi pomeni črko delta, hkrati pa predstavlja matematični simbol za variacijo Δ. Simbolično ime, saj se ta letev spreminja v obliki in glede na to, kako gledamo, v igri svetlobe in perspektive.

Pogled od spredaj

ECLISSE Delta teče vzdolž stene z eleganco in diskretnostjo. Na prvi pogled komaj opazite njegovo nenavadno obliko.

 

Stranski pogled

S strani letev razkriva svojo pravo obliko: naklon, ki daje prostoru tridimenzionalnost.

 

Kombinacije, ki jih predlaga ECLISSE

 

ECLISSE Delta letev ima močan in inovativen značaj, primeren za moderen in avantgardni slog. V skladu z njegovo osebnostjo priporočamo uporabo v kombinaciji z izdelki ECLISSE Syntesis® Collection in ECLISSE 40 Collection. Letev je popolna  za moderen in avantgardni slog zato se tudi barve ujemajo s kolecijo SYNTESIS in 40.

 

 

 

Linija Syntesis®

Kombinacija s sistemom drsnih vrat

Nežen naklon končnih kosov ublaži nenadno prekinitev v steni in spremlja oko skozi prehod.

 

Syntesis® Line Battente

Kombinacija s poravnanimi krilnimi vrati

Zaključna letev Delta elegantno razbije čiste perfektno ravne linije in doda tridimenzionalnost.

Igra volumnov in tridimenzionalnost letve kot popolna napaka prekineta popolno ravnost stene.

 

ECLISSE 40

Kombinacija z razmaknjenimi krilnimi vrati
Prefinjena eleganca barv in čistih linij.
Nagnjene površine končnih elementov spominjajo in podaljšujejo izrazite razporejene profile okvirja vrat ECLISSE 40.

 

 

Tehnične lastnosti

 • Materiali in dimenzije: ECLISSE Delta je izdelana iz aluminija in je na voljo v dveh višinah 50 in 70 mm. Za obe višini se zožitev začne od 13,5 mm na ravni tal do 1,6 mm.

Če vam je všeč prikazan minimalističen in povezan slog drsnih in krilnih vrat nas pokličite na 01 724 67 71 ali pa nam svoje želje zaupajte v pisni obliki. 

 • 16.08.2023
 • Kategorija: Nasveti
 • Komentarji: 0
Sorodni artikli
Komentarji: 0
Brez komentarjev
Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen.
Obvezna polja so označena z *