Pomoč

Namesto petja ptičkov, ropot s ceste

Pomislite na jutranjo poletno idilo:
zjutraj vstanete v sončno jutro in se odločite za kavo v družbi ptičjega žvrgolenja ... nato pa: čez kanalizacijski jašek zapelje kolesar (KLING-KLONG!), nanj stopi mimoidoči (KLING-KLONG!), čezenj zapelje avto (KLING-KLONG!) .... Idilično jutro je pokvarjeno.

Predstavljajte si, da ta ropot poslušate tudi zvečer in ponoči, ko je vse še bolj mirno in želite spati.

 

Pogosto se dogaja, da so pokrovi jaškov in kanalov nameščeni tako, da se ne prilegajo popolnoma okvirju in to povzroča nadležen ropot, ki onesnažuje okolico s hrupom in preizkuša živce okoliških prebivalcev. Tak ropot povzroča nelagodje, poglablja psihofizične stiske in dolgoročno lahko povzroči celo resne okvare slušnega sistema.

Noise Stop vložki so idealna rešitev za zmanjšanje hrupa, ker se prilegajo vsaki obliki jaška - okroglim in kvadratnim. Montaža je izredno enostavna - namestitev neposredno pod pokrov, učinek pa je dolgoročen – s povprečno življenjsko dobo enega leta.

 

Vložki Noise Stop so na voljo v treh serijah, ki se prilagodijo glede na intenzivnost prometa:

NOISE-STOP S15/C250 – so primerni za zvočno izolacijo jaškov v stanovanjskih okoljih in je primerna za malo dnevnega prometa.

 

NOISE-STOP S20/D400 - za zvočno izolacijo jaškov na srednje in močno obremenjenih ulicah (z osebnimi in tovornimi vozili).

 

NOISE-STOP S30/C250-D400 - za zvočno izolacijo jaškov, ki imajo velik problem s premikanjem. Jaški in odtoki so poškodovani in potrebujejo debelo izolacijo, vertikalno in bočno.

 

Naj vas zbuja petje ptičkov in ne nadležen ropot s ceste.

  • 28.06.2024
  • Kategorija: Nasveti
  • Komentarji: 0
Komentarji: 0
Brez komentarjev
Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen.
Obvezna polja so označena z *