Pomoč
media

Protipožarne plošče Promatect

Promatect plošče izdelane na osnovi kalcijevega silikata ali mineralno vezanega Promaxona, so negorljive, klasificirane v požarni razred A1, neobčutljive na vlago, ne vsebujejo azbesta in so izdelane v tovarnah z vzpostavljenim sistemom certificiranja poslovnih procesov ISO 9001 in vplivov na okolje po ISO 14000.

KAMINI

Za moderne kamine minimalističnega videza lahko naredimo enostavne in učinkovite montažne obloge. Izdelava obloge kamina je enostavna in hitra.

Bistvene zahteve, ki jim mora ustrezati obloga kamina:

  • dobra izolacija za kaminom iz plošč Promasil, ki preprečuje pregrevanje sten ali sosednjih pohištvenih elementov,
  • dobra akumulacija toplote na sprednji strani kamina – obložne plošče Promafour ali Thermax akumulirajo toploto in jo po prenehanju kurjena oddajajo v prostor.
  • požarna varnost
  • enostavnost uporabe

Poglejte, kako hitro je izdelana obloga kamina! 

DIMNIKI

Dimniške cevi, ki prečkajo bivalno podstrešje oblagamo s ploščami, da jih dodatno izoliramo (če je to potrebno) in izboljšamo videz. Pri menjavi peči, še posebej, če plinsko peč zamenjamo s pečjo na les, se temperatura dimnih plinov precej poveča, poveča pa se tudi količina saj, ki se nabirajo na ceveh in predstavlja potencialno nevarnost. Z uporabo Promatect plošč zmanjšamo možnost požara, ki bi se v primeru vžiga saj lahko razširil v bivalne prostore.

Kakšne plošče uporabiti za oblogo dimnika?

- požarno varne – negorljive
- enostavne za uporabo
- zdravstveno neoporečne

Za negorljivo oblogo dimniških cevi zato priporočamo plošče Promatect AD 40. Ker plošče ne potrebujejo posebne podkonstrukcije, je obloga narejena v nekaj urah!

POŽARNA ZAŠČITA GRADBENIH KONSTRUKCIJ

Požarno zaščitne obloge najpogosteje uporabljamo za lesene stropne in strešne konstrukcije, za zaščito jeklenih konstrukcij, za zaščito instalacijskih kanalov (elektro instalacije, prezračevalni jaški), za požarno varne stene in podobno. Katero vrsto zaščitne obloge bomo uporabili, je odvisno od tega, kaj bomo ščitili in kakšne zahteve imamo.

Zahteve so običajno podane v času [minutah], v katerem naj bi konstrukcija, ki jo ščitimo, obdržala bistvene lastnosti, s tem pa omogočila, da uporabniki v primeru požara varno zapustijo zgradbo. Zahteve praviloma predpisuje zakonodaja.

Ker lahko za zaščito konstrukcij uporabimo različne materiale, nas lahko pokličete ali nam pišete, če ne boste prepričani, katera rešitev je najprimernejša.

  • 13.04.2017
  • Kategorija: Nasveti
  • Komentarji: 0
Komentarji: 0
Brez komentarjev
Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen.
Obvezna polja so označena z *